Често задавани въпроси

С какво да бъда облечен за практика?

Препоръчваме удобни дрехи ,които да ви позволяват да правите усукващи движения, без да създават неудобство. Добре е да са естествена материя, така ще се чувствате по добре. Практикуваме боси, но ако се чувствате некомфортно, може и с чорапи.

Трябва ли да си нося постелка или нещо друго?

В студиото разполагаме с всичко необходимо за комфорта на вашата практика, ако предпочитате лична постелка , може да си носите ,но не и да я оставяте в залата! С времето ще прецените , дали ще имате нужда от лични допълнителни приспособления, или ще ползвате тези в залата.

Никога не съм практикувал йога, с коя практика мога да започна?

Можете да се запознаете с практиките в подменюто на категория практики, за да изберете своята. Добра опция е промоционалната карта, която ви позволява да направите това на символична цена. Поинтересувайте се в момента дали няма обособена група за начинаещи, която периодично поддържаме.

Притеснявам се ,че не съм гъвкав и няма да се справям?

Йога ,като асана практика, включва изключително много техники и възможности, за да навлезете постепенно в своята практика. Гъвкавостта се случва с времето, като се работи с постоянство. И все пак всички сме толкова уникални и различни , някои тела позволяват повече огъвкавяване, други – не. Но това не е голямо значение в йога, важно е ,че тялото и умът ще са в хармония.

Имам различни заболявания, мога ли да практикувам йога?

Йога сама по себе си е терапия! Физическите пракитки благоприятстват работата на всички системи в нашето тяло. Но е много важно да уведомите преподавателя , какво е заболяването Ви, за да прецени и насочи към съответната практика. Понякога спестяваме информация, считайки я за маловажна, но има различни противопоказания ,които трябва да се вземат под внимание в една практика

Какво е значението на възрастта в йога ?

Сигурно много пъти сте го чували, но наистина за йога възраст няма. Независимо на колко години сте, винаги можете да започнете да практикувате. Преподавателите се съобразяват с хората в групата, и ако е необходимо предлагат различни варианти на асаните, за да може тялото да се справи и в същото време да получи ефектите от позата. При децата практиките преминават под формата игри, и йога се явява превенция за здраво тяло

 

Ако имате други въпроси на които не сте намерили отговор, моля попълнете формата за контакт и ще Ви отговорим максимално бързо. 

град Казанлък, ул. „Шипченска епопея“ 31
Светла Лазарова
+ 359 888 862491
yoga_ha@abv.bg
 

Йога клуб "Усмихнато цвете" 2022
Актуално
от блога
Публикация номер 1
Публикация номер 2
от сайта
График
Цени
Практики
Често задавани въпроси
Джотиш - ведическа астрология